ABVV: 'Hopen dat het pure speculatie is'

Nu de geruchten aanhouden dat de herstructurering van Ford mogelijk de fabriek in Genk zou treffen, worden de vakbonden steeds zenuwachtiger.

"Laten we hopen dat het nieuwe bericht in The Wall Street Journal pure speculatie is", zegt ABVV-secretaris Rohnny Champagne. "We gaan het vandaag eens op de man af vragen aan de Europese directie in Duitsland."

Hoewel er erg in de voorwaardelijke wijs wordt gesproken, is het toch opnieuw de naam van Genk die valt als er in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal gewag wordt gemaakt van een mogelijke sluiting van een Europese Ford-fabriek.

Ondanks de sluitende werkzekerheidsgaranties in het kader van het zogenaamde Toekomstcontract tussen Ford en de Vlaamse regering, blijft de onzekerheid sluimeren. "Tot dusver heeft de directie altijd beweerd dat de contractuele afspraken zullen nagekomen worden en de geruchten over een mogelijke sluiting dus totaal uit de lucht zijn gegrepen", zegt Rohnny Champagne van ABVV-Metaal.

"Wij hebben geen reden om daar aan te twijfelen. Maar als gezaghebbende media als Bloomberg of The Wall Street Journal dergelijke boodschappen verspreiden, treedt er toch enige ongerustheid op. We hopen dat het pure speculatie is. Mogelijk wordt Genk er telkens bij vermeld omdat andere Ford-fabrieken, die zich bedreigd voelen, een beter lobby-apparaat hebben? We gaan tijdens ons onderhoud met de Europese directie, deze namiddag, nog eens zwart op wit vragen hoe de vork aan de steel zit. Hopelijk kan een eenduidig positief antwoord de druk van de ketel halen."
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees