Leven van tourwinnaar Bradley Wiggins wordt Hollywoodfilm

Leven van tourwinnaar Bradley Wiggins wordt Hollywoodfilm

Foto: REUTERS

Er liggen plannen op tafel om het levensverhaal van Bradley Wiggins in een Hollywoodfilm te gieten. Dat schrijft de Britse krant Daily Express.

De 32-jarige Wiggins, die in Gent werd geboren, schreef afgelopen zomer als eerste Brit ooit de Ronde van Frankrijk op zijn naam. Aansluitend won hij op de Olympische Spelen in Londen de tijdrit, goed voor zijn zevende medaille (na 3x goud, 1x zilver en 2x brons op de baan), wat van de flamboyante ’Wiggo’ de meest succesvolle Brit uit de olympische geschiedenis maakte.

'Bradley is een uitzonderlijke persoonlijkheid met een verhaal dat filmbonzen zeker aanspreekt', zo staat te lezen in Daily Express. 'De budgetten voor de film lijken in orde en hopelijk staat het licht voor eind dit jaar op groen.'

De 45-jarige Welshe acteur Rhys Ifans zou favoriet zijn om de rol van Wiggins te vertolken. Ifans is vooral bekend van zijn rol in Notting Hill. Hij speelt daarin de man met wie Hugh Grant samenwoont.


 

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.