Beurzen geven terrein prijs

De Europese beurzen verliezen vandaag terrein. Het is afwachten of de Amerikaanse Centrale Bank nieuwe stimuleringsmaatregelen voor de economie in de VS aankondigt.

Op de beursvloer werden de fusiegesprekken tussen de luchtvaartconcerns BAE en EADS (de moeder van Airbus) met argusogen gevolgd. Niet iedereen is gerust op de gevolgen van zo'n megafusie. De koersen van EADS en BAE gingen in Londen ruim 7 procent lager.  

Vandaag maakt de Amerikaanse Centrale Bank zijn nieuwe besluiten bekend. Sommige analisten gaan ervan uit dat er nieuwe stimuli komen om de Amerikaanse economie verder op te krikken. Maar dat kon de Europese beurzen niet inspireren.

De Stoxx Europe 600 Index van toonaangevende aandelen verloor 0,2 procent. De belangrijkste indexen in Parijs en Frankfurt verliezen minder dan een procent, Londen staat op lichte winst.

Ook Brussel gaat licht lager. De Bel20 sloot af met een verlies van 0,53 procent tot 2.426,57 punten. Geen uitschieters in de sterindex, waar UCB de beste van de klas was (+1,25 procent). Bij de verliezers vallen Bekaert (-1,92 procent) en Delhaize (-2,35 procent) op.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees