Twee Belgische vissers van boot geplukt voor Engelse kust

Voor de kust van Engeland zijn woensdag twee Belgische vissers met een helikopter geëvacueerd nadat ze op hun boot giftige dampen hadden ingeademd, zo heeft de Britse krant East Anglian Daily Times donderdag gemeld. Een woordvoerder van het vliegveld in Wattisham vanwaar de helikopter was opgestegen, zei dat de toestand van de twee ernstig maar niet kritiek was.

De Belgen sloegen alarm nadat ze bleekmiddelen gemengd hadden om de vissersboot te poetsen. De vissers kregen ademhalingsmoeilijkheden van de toxische dampen. Een van de twee heeft een hartkwaal, schrijft de lokale krant op haar website.

Een helikopter van Wattisham Airfield steeg rond 12.30 uur op om de Belgische vissers voor de kust van Felixstowe van de boot te halen. Een woordvoerder van de Britse kustwacht zei: 'Ze hadden twee soorten bleekmiddel gebruikt terwijl ze aan het schoonmaken waren. Ze waren nog net bij bewustzijn maar hadden ademhalingsmoeilijkheden. We haalden er een Belgische kustwachter via de telefoon bij die kon vertalen.'

De Britse kustwacht schakelde de reddingshelikopter van Wattisham Airfield in, die de slachtoffers naar een ziekenhuis in Ipswich bracht, aldus nog de woordvoerder op www.eadt.co.uk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees