Morsi veroordeelt aanslagen op ambassade

Morsi veroordeelt aanslagen op ambassade

Foto: AFP

De Egyptische president Mohamed Morsi heeft donderdag gezegd dat hij de aanslagen op ambassades niet tolereert. Egypte verwerpt dergelijke ’onwettige daden’, zei hij.

Morsi, die op dit moment in Brussel is voor overleg met de Europese Unie, zei te hebben gesproken met de Amerikaanse president Barack Obama. Hij zou de aanslag op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi ’in duidelijke bewoordingen’ hebben veroordeeld. Bij die aanval kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie van zijn medewerkers om het leven.

Dinsdag werd ook de Amerikaanse ambassade in Caïro bestormd. Betogers klommen over de muur van de ambassade en vervingen de Amerikaanse vlag door een zwarte vlag met een Arabische tekst.

Ook kritiek op film

Morsi had ook stevige kritiek op de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims', die aan de basis ligt van de opstand. 'We veroordelen sterk al diegenen die zulke provocaties de wereld insturen en die achter zulke haatgevoelens staan.' Morsi beweerde ook aan Obama te hebben gevraagd 'om een einde te stellen aan dat soort gedrag.'

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees