Bijzondere ondernemingsraad brengt geen nieuwe informatie over eventuele ontslagen

Onzekerheid werknemers Philips Turnhout blijft

Onzekerheid werknemers Philips Turnhout blijft

Foto: belga

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft de directie van Philips in Turnhout geen verdere duidelijkheid kunnen geven over het voornemen van het Nederlandse moederbedrijf om wereldwijd 2.200 banen te schrappen. Dat zeggen de vakbonden. Op hun vraag is een lopende consultatiefase over een eerdere ontslagronde opgeschort.

Er blijft grote ongerustheid bestaan bij de bijna 1.600 personeelsleden van Philips in Turnhout. Dinsdag maakte de elektronicareus uit Nederland bekend dat hij wereldwijd 2.200 banen schrapt. Waar de ontslagen precies zullen vallen, is niet bekend. Bij Philips in Turnhout wacht men al enkele dagen bang af.

Woensdagmiddag was er een ondernemingsraad, maar daar kwam geen duidelijkheid, zegt vakbondsafgevaardigde Erwin Oris van ABVV Metaal. 'De directie in Turnhout zegt dat ze nog altijd niets vernomen heeft van het moederbedrijf in Nederland. Van zodra ze iets te horen krijgen, worden we daar meteen van op de hoogte gebracht. We begrijpen dat, en we moeten dus opnieuw afwachten.'

Deze onzekerheid werpt ook een schaduw over een al lopende herstructurering, met de intentie om 136 banen te schrappen. 'We hebben gevraagd om de lopende consultatiefase hierover op te schorten tot er meer duidelijkheid is of er in Turnhout nog extra jobs verloren zullen gaan', zegt Leo Lauwerysen, secretaris voor LBC-NVK.

Bij Philips in Turnhout werken 654 bedienden en 938 arbeiders. Zij maken onder meer stadion- en straatverlichting.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees