Getuige Alpenmoord: 'Net scène uit politieserie'

Getuige Alpenmoord: 'Net scène uit politieserie'

Foto: AFP

De Britse fietser die vorige week woensdag de lijken vond in Annecy in de Franse Alpen, heeft voor het eerst getuigd op de Britse televisie. Hij zei dat de plaats van de moord hem deed denken aan een scène uit een politieserie.

De plek waar de lijken lagen van het Iraaks-Britse gezin dat doelwit was van een koelbloedige moordpartij 'zag er uit als een scène uit een Hollywood-serie als CSI'. Dat zei William Brett Martin, de fietser die het drama op een Franse bosweg aantrof. 

Toen Martin de auto van het gezin ontdekte, stond de motor nog steeds aan. De wielen spinden. Hij zag de oudste dochter, de 7-jarige Zaina, voorin het voertuig bewegen, bedekt met bloed. Zaina overleefde en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Haar 4-jarige zusje bleef ongedeerd.

Volgens de Franse aanklager Eric Maillaud ligt de sleutel tot het oplossen van de zaak in Groot-Brittannië. Rond de moordpartij doen veel geruchten de ronde. Er zou sprake zijn van een familievete, een twist tussen de vader van het gezin, Saad al-Hilli, en diens broer. De Midden-Oosterse komaf van het gezin zou een rol hebben kunnen spelen in het motief, terwijl ook wordt gesproken over de mogelijkheid van een racistisch misdrijf of een doodgewone roofmoord.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees