Broodjesbar dingt mee naar prestigieuze restaurantprijs

Broodjesbar dingt mee naar prestigieuze restaurantprijs

Pino en Clara weten op 1 oktober of ze de prijs krijgen. Foto: ivw

Leuven -

Ook broodjes kan je naar een culinair niveau tillen. De Leuvense broodjesbar Officina Clandestina bewijst dat en maakt kans op een restaurantprijs.

Dat je met een broodje veel meer kan doen dan beleggen met een plakje kaas of preparé, bewijst Officina Clandestina sinds maart van dit jaar. Toen openden Pino Caprioli (56) en Carla De Gregorio (39) uit Leuven de zaak in een oud industrieel pand in de schaduw van de Sint-Antoniuskerk in Leuven.

Gratis water

Op de kaart staan enkele originele Italiaanse broodjes. ‘Onze basisprincipes zijn: de beste kwaliteit zo goedkoop mogelijk aanbieden’, zegt Caprioli. ‘Daarom zijn bijna alle ingrediënten biologisch en lokaal en geven we gratis water aan tafel. Om de prijs nog meer te drukken, laten we bijna niets verloren gaan. Op onze kaart staan enkele lekkere gerechten op basis van oud brood, zoals een pizza met brooddeeg en bruschetta.’

Uitbater Pino is geen onbekende in Leuven. Zijn laatste wapenfeit was Rossi, een slowfoodrestaurant in de Standonckstraat. Eerder opende hij ook een wijnwinkel, een trattoria en een pizzeria. ‘Eigenlijk heb ik het beste van mijn vorige zaken hier gecombineerd’, zegt hij. Het concept van de betere broodjeszaak lijkt een schot in de roos.

Officina Clandestina is een van de zes genomineerde zaken voor de Concept Restaurant Awards, een restaurantprijs van Leaders Club België die voor de derde keer wordt uitgereikt. De prijs zet trendy, creatieve restaurants in de kijker. De jury hield rekening met het eten, maar ook met de inrichting en de sfeer.

Leuke erkenning

‘Het is een heel leuke erkenning, zeker omdat we zelf geen kandidatuur hebben ingediend’, zegt De Gregorio. Op 1 oktober weten ze of ze bij de gelukkigen zijn.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio