Aantrekkelijke parking vlak bij dijk lokt klanten

Goedkoop parkeren op kankerplek in centrum

Goedkoop parkeren op  kankerplek in centrum

Eddy Van Den Broucke vindt dat de gemeente geen oren heeft naar een oplossing. Foto: vln

Middelkerke -

Eddy Van Den Broucke heeft een concrete oplossing voor de verloederde site van de minigolf in hartje Middelkerke. 'Maak er een mooie parkeerzone van op amper 70 meter van de zee én aan een goedkoop tarief', stelt hij voor.

Het lijkt maar niet te lukken om een definitieve oplossing te vinden voor de voormalige en verloederde minigolfsite tussen de Leopoldlaan en de Koninginnelaan. Het gemeentebestuur doet al jaren pogingen om de gronden aan de man te brengen en dacht dit jaar de juiste formule gevonden te hebben: een ingewikkelde constructie waarbij de koper-projectontwikkelaar de verplichting heeft om zes ondergrondse parkeerniveaus aan te leggen, waarvan er twee - rotatieparkings - eigendom blijven de gemeente. Het werd een maat voor niets want de projectontwikkelaars blijken niet geïnteresseerd.

Eddy Van Den Broucke, de bekende uitbater van de horecazaak Zeebries op de Zeedijk en N-VA-kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, heeft een tijd geleden al eens voorgesteld om van de terreinen een aantrekkelijke parking te maken en heeft een ontwerp klaar.

‘De site, die er vreselijk bijligt, wordt al als parking gebruikt maar er is bijna niemand die het weet. De hele zomer was het zoeken naar een parkeerplaats maar hier was altijd plaats en dat op amper 70 meter van zee en strand. Mijn voorstel is duidelijk. Met een minimum aan kosten fris je de boel op, leg je een laag asfalt en trek je lijnen. Zet daarbij duidelijk zichtbare borden zodat de mensen weten dat ze er hun wagen kwijt kunnen. Het hoeft niet gezegd dat zoiets voor volk kan zorgen voor onze handelszaken. Bezoekers parkeren graag dicht bij de plaats waar ze moeten zijn, anders rijden ze gewoon door.’

Euro per dag

Eddy Van Den Broucke stelt voor om de prijs zo laag mogelijk te houden. ‘Eén euro per dag in plaats van vijf nu’, gaat hij verder, ‘en alleen vanaf de paasvakantie tot eind september. Daarna gratis. In mijn voorstel is er plaats voor minimum 400 wagens. Zelfs met een halve bezetting brengt zoiets nog 36.000 euro op voor de stadskas. En deze kankerplek behoort dan eindelijk tot het verleden’, aldus nog Eddy.

Burgemeester Michel Landuyt (Open VLD) vindt dat de aanleg van een parking - wat de zone nu trouwens is - altijd een tussenoplossing zal blijven. ‘Daarvoor is het domein veel te waardevol. Het staat bovendien ingekleurd als recreatiezone. We plannen er een groene long midden in de badplaats. Het is juist dat de verkoop niet van een leien dakje loopt, maar we passen de procedure aan. Dat zal wel iets voor na de verkiezingen zijn.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio