Koppel uit Schaarbeek dient klacht in bij Comité P

Koppel uit Schaarbeek dient klacht in bij Comité P

Celine Deleenaire.

Evere -

Een koppeltje uit Schaarbeek heeft klacht ingediend bij het Comité P. Zij werden na een festival zeer hardhandig aangepakt door agenten.

Celine Deleenaire en haar vriend David Dewit hebben vorig weekend een nachtje in de cel van de lokale politie van Evere doorgebracht. Daar kwam zoveel geweld aan te pas dat zij klacht hebben neergelegd bij Comité P.

Celine, slachtoffer van een groepsverkrachting in Schaarbeek in 2005, probeert sinds enkele jaren haar leven terug op te nemen en sociaal actief te zijn. Naar jaarlijkse gewoonte gingen Celine en David vorige zaterdag naar het rockfestival Rock Oasis in het Oasebinnenhof in Evere. Omstreeks 22 uur besloten zij naar huis te gaan omdat zij de dag nadien met hun kinderen een daguitstap hadden gepland.

‘We waren nog in het binnenhof op weg naar de tramhalte toen ik even halt hield. Opeens hoorde ik een stem achter mij die me enkele beledigende verwensingen toeriep. Toen ik omkeek, bleek het een agent te zijn die de verwijten had geroepen’, vertelt Celine Deleenaire.

‘Ik vroeg de man waarom hij me met zo'n schunnige taal aansprak. Daarop wilde de man naar zijn wapenstok grijpen. Ik dacht dat hij zijn wapen of taser wou nemen. Mijn vriend wilde dat verhinderen maar op dat ogenblik sprongen zeven agenten op ons en werden we hardhandig tegen de grond gegooid en geboeid. Dit alles gebeurde heel gewelddadig’, vervolgt Celine Deleenaire.

Celine en haar vriend werden vervolgens apart in een politiewagen gezet en naar het Paul Brianthospitaal in Schaarbeek gevoerd. Nadien ging het naar het commissariaat in Evere. ‘Op het commissariaat bleven enkele agenten schelden en me verwijten toeroepen. Eerst moest ik een naaktfouille ondergaan, wat zeer vernederend was. Vervolgens werd ik in een cel opgesloten. David zat in een cel naast mij. Om 6 uur mochten we het politiekantoor verlaten. Vervolgens zijn we dan te voet terug naar ons appartement gegaan aan het Dailyplein in Schaarbeek’, aldus Celine.

‘We waren niet dronken en wij gebruiken geen drugs. Trouwens op geen enkel moment werd er een bloedstaal genomen. De agressiviteit van de agenten was buiten alle proportie en voor niets nodig. We hebben dan ook klacht ingediend bij het Comité P’, zegt Celine.

De politie van de zone Brussel Noord bevestigde dat de twee werden opgepakt maar wenste verder geen commentaar te geven over de feiten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio