’s Lands grootste drugslab was ‘machine voor isolatie’

Beringen -

De 54-jarige chauffagist Walter Rutten uit Beringen, die vervolgd wordt omdat hij in Tessenderlo ’s lands grootste drugslabo op poten had gezet, zegt dat het gerecht zich vergist.

De Hasselste federale politie ontdekte op 8 mei 2010 in een loods in Tessenderlo een machine die ze later omschreef als ’s lands grootste drugslab. Er lag materiaal klaar om 400 liter vloeibare speed te maken, goed voor een omzet van 11 miljoen euro. De installatie stond op een oplegger, zodat de bende bij de minste onraad kon vertrekken. Rutten, die gisteren in Hasselt voor de rechter verscheen, zegt dat het gerecht zich vergist: ‘De machine die daar stond, had ik gebouwd om isolatie te maken. Met een zakenpartner wou ik een bedrijfje opstarten om zolders te isoleren. Ik heb nooit één korreltje drugs gemaakt.’

Rutten werd in 2004 al opgepakt omdat hij betrokken was bij de opbouw van een drugslabo in Herselt. Hij werd daarvoor veroordeeld.

Het Hasseltse parket vindt het bewezen dat Rutten ook nu weer synthetische drugs aanmaakte. Volgens de advocate van Rutten werden bij de inval geen drugs gevonden. ‘En proberen om drugs aan te maken, is niet strafbaar.’ Ze vroeg de vrijspraak voor haar cliënt.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S