Pukema-weekend geeft startschot

Dorpshart na tien jaar feestelijk geopend

Dorpshart na tien jaar feestelijk geopend

Voorzitter van Unizo-Puurs Walter Cools, de schepen van Middenstand en minister Kris Peeters. Foto: Eddy Van Ranst

Puurs -

Vlaams minister-president Kris Peeters opende officieel het vernieuwde handelscentrum van Puurs. Tien jaar hebben de werkzaamheden geduurd.

Een van de meest trotse Puursenaren is dit weekend ongetwijfeld de burgemeester zelf. ‘Dit is toch wel een hoogtepunt in mijn burgemeesterscarrière. Aan dit project werd meer dan tien jaar gewerkt door de gemeenteraad, Uiteraard ben ik dan blij dat we het Dorpshart eindelijk officieel kunnen inhuldigen’, zegt Koen Van den Heuvel.

In 2001 lagen de plannen voor een vernieuwing van het Puurse dorpscentrum voor het eerst op tafel. Nadien werden de plannen concreter, zocht de gemeente een investeerder en kocht ze verscheidene panden in het centrum op om ruimte te maken voor het Dorpshart. De uiteindelijke werken startten enkele jaren geleden, met 13 handelszaken een veertigtal appartementen als resultaat.

‘Gedurende al die jaren hoorde ik soms was scepticisme over het project, maar ondertussen hoor ik bij dorpsbewoners vooral enthousiasme en hoop’, aldus Van den Heuvel. ‘Op zaterdagnamiddagen is het dorpshart niet langer verlaten, we hebben nu een aanbod van degelijke kledingwinkels en ook enkele grotere ketens vonden de weg naar onze gemeente. Er staan nog enkele handelspanden te huur en Delhaize en het nieuwe koffiehuis zullen later dit jaar openen, maar de nieuwe winkels zorgen nu al voor nieuw leven in ons dorpscentrum’.

Pukema

Ook tijdens de rest van dit weekend zit Puurs niet stil. Tijdens Pukema op zaterdag wordt het centrum ingenomen door een ambachten- en antiekmarkt. Op zaterdagavond zijn er nog optredens van Geena Lisa en Theater Tol. Zondag is er nog een familiedag met onder andere de Pukema Brunch en een culinaire markt op het Kerkplein (zie kader).

Daarnaast organiseren de KSA en Pukema Rock vzw Pukema Plage in De Kollebloem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio