ATV: N-VA komt in 7 van de 8 uitzendingen aan bod

ATV: N-VA komt in 7 van de 8 uitzendingen aan bod

Foto: BELGA

ANTWERPEN - De regionale zender ATV is verwonderd over de commotie rond zijn verkiezingsdebatten. Gazet van Antwerpen meldde vandaag dat N-VA niet tevreden was over het uitzendschema van de verkiezingsdebatten. 'Ze zitten nochtans in 7 van de 8 uitzendingen,' zegt ATV.

Er zit een haar in de boter tussen N-VA en de Antwerpse regionale zender ATV, zo meldde Gazet Van Antwerpen.

Voor het uitzendschema van zijn verkiezingsdebatten koos ATV ervoor om de plaatsen te verdelen aan de hand van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, waardoor N-VA weinig aan bod zou komen.

Zo meldde Gazet van Antwerpen. Maar ATV ontkent dit.

Hoofdredacteur Hans Hellemans: 'Campagne 14.10 is niet gebaseerd op de uitslagen van 2006. Uitgangspunt van de programma's is zoveel mogelijk verschillende partijstandpunten te laten vertolken door zoveel mogelijk verschillende politici. Er zijn in totaal 8 uitzendingen, in 7 daarvan is er een N-VA-vertegenwoordiging. '

Bij die vertegenwoordiging zit overigens ook schepen Ludo Van Campenhout, destijds Open VLD en nu N-VA.

Hellemans stelt dat er over de uitzendingen is gesproken met de campagneleider van N-VA. Hij had de indruk dat die gesprekken in de beste verstandhouding waren verlopen.

N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever ontkent niet dat de partij wat misnoegd is over het voorstel van ATV, maar wil voorlopig nog geen grote uitspraken doen. 'Wij hebben intern nog niet uitgemaakt hoe we hiermee omgaan en of we in deze context nog wel willen deelnemen aan de atv-debatten.'

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S