Celebs

Buckingham Palace razend over foto van topless Kate

Kate en William spannen proces aan tegen Closer

Kate en William spannen proces aan tegen Closer

Foto: pn

Kate Middleton en haar echtgenoot prins William hebben een kort geding aangespannen tegen het Franse magazine Closer, dat topless foto’s van de prinses heeft gepubliceerd. 'Er is een duidelijke grens overschreden', zegt Buckingham Palace. Volgens het Britse prinsenpaar zijn die foto’s een aanslag op hun privéleven.

Het Franse magazine ‘Closer’ pakt vandaag uit met topless foto’s van de 30-jarige Kate Middleton.Op de cover van het blad staan (wazige) foto’s van de hertogin van Cambridge waarop ze haar bikinitopje uittrekt voor prins William. Binnenin ziet de lezer meer.

De bewuste kiekjes werden genomen toen het koppel op vakantie was in Château d'Autet, het huis van de neef van de Queen in de Provence. Er waren duidelijk sterke telelenzen nodig.

De foto's zijn authentiek, zo bevestigen bronnen bij het paleis. En Buckingham is razend. 'Er is een grens overschreden.' Het paleis beraadt zich over juridische stappen tegen het magazine. Een woordvoerder van het koninklijk paleis noemde de publicatie "grotesk en een ongerechtvaardigde inbreuk op hun privacy".

De Britse krant  'The Mirror' stelt alvast dat deze beelden een inbreuk zijn op de privacy van Kate en William. Ook The Sun brengt het verhaal zonder foto's.

Het Franse blad zelf lacht die kritiek weg.  Volgens de redactie van Closer deed het koppel geen moeite om zich te verbergen. ‘Nadat de naaktfoto’s zijn verschenen, zal Harry zich minder eenzaam voelen.'

De gevoeligheid voor het recht op privacy van de koninklijke familie heeft onder meer te maken met het tragische lot van Diana, moeder van William. Als kroonprinses werd ze jarenlang achtervolgd door de roddelpers. Ze kwam om toen haar auto, achtervolgd door paparazzi, met hoge snelheid tegen een brugpijler botste in Parijs.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees