Seks & Relaties

Hoe zorg je dat zijn familie je leuk vindt?

Hoe zorg je dat zijn familie je leuk vindt?

Foto: Shutterstock

Het is zover: je nieuwe vlam wil je voorstellen aan zijn ouders. Maar hoe gedraag je je tijdens de eerste ontmoeting om een uitstekende eerste indruk na te laten. Wij geven vijf praktische tips.

1. Neem een klein geschenkje mee
Ook al zegt je vlam dat zijn ouders geen cadeautje verwachten: luister niet naar hem. Ga je eten? Dan scoor je gegarandeerd met een boeketje bloemen of een fles wijn. Verblijf je langer in hun gezelschap, dan kan je op voorhand aan je lief vragen waarvan zijn ouders houden en vervolgens een persoonlijk geschenk uitzoeken. Een kleine attentie zorgt er meestal voor dat zijn ouders in de wolken zijn met een schoondochter (in spe) als jij.

2. Complimenteer de goede smaak van zijn moeder
Of je nu een compliment geeft over de kleur van de muren of over haar maaltijd: je toont aan dat je haar gastvrijheid op prijs stelt. Ze zal zich hoogstwaarschijnlijk gevleid voelen en je meteen goede punten geven als het nieuwe lief van haar zoon.

3. Pas je aan aan de kledingstijl van zijn familieleden
Als je reeds op familiekiekjes gezien hebt dat zijn ouders zich redelijk sober kleden, dan hoef je voor een eerste bezoek niet je meest uitdagende outfit uit de kast te halen. Zijn ouders zouden jou wel eens kunnen afkeuren. Twijfel je over jouw outfit? Met sobere stuks en een paar hippe accessoires speel je op veilig.

4. Knoop een gesprek aan met zijn broers en/of zussen
Vraag naar de hobby's van zijn zus, vraag wat zijn broer doet op professioneel vlak, ... Als je iedereen wat aandacht schenkt kom je geïnteresseerd en vriendelijk over. En het is altijd mooi meegenomen dat de hele familie je apprecieert vanaf het eerste moment.

5. Bied je hulp aan
Als je uitgenodigd wordt voor een diner, bied dan na afloop je hulp aan. Help bijvoorbeeld om de tafel af te ruimen of de afwas te doen. Je toekomstige schoonouders zullen dit beschouwen als een teken van respect. Bovendien toon je hiermee aan dat je absoluut deel wil uitmaken van de familie.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees