Inflatie eurozone gestegen naar 2,6 procent

De inflatie op jaarbasis in de eurozone is in augustus gestegen tot 2,6 procent, tegenover 2,4 procent in juli. Dat blijkt uit nieuwe gepubliceerde data van Eurostat, het Europese statistische bureau.

In augustus gingen de consumentenprijzen in de 17 lidstaten van de eurozone dus meer omhoog dan de 2 procent-grens die de ECB op middellange termijn als norm hanteert. Het gaat om de 21ste maand op rij dat die maximale norm overschreden wordt.

In de hele Europese Unie steeg de inflatie met 2,7 procent in augustus, tegenover 2,5 procent in juli.

De laagste inflatie werd gemeten in Zweden (0,9 procent), Griekenland (1,2 procent) en Letland (1,9 procent). De hoogste inflatie werd opgetekend in Hongarije (6 procent), Cyprus (4,5 procent) en Estland (4,2 procent). Uit de berekeningen van Eurostat blijkt dat de inflatie in België in augustus 2,6 procent bedroeg, tegenover 2,0 procent in juli.

Nog uit gegevens van Eurostat blijkt vrijdag dat de werkgelegenheid in de eurozone stabiel is gebleven in het tweede kwartaal, in vergelijking met het eerste kwartaal. Op jaarbasis daalde de werkgelegenheidsgraad in het tweede kwartaal met 0,6 procent.

In de hele Europese Unie steeg de werkgelegenheid in het tweede kwartaal met 0,1 procent ten opzichte van het kwartaal daarvoor. In vergelijking met 2011 daalde het percentage met 0,2 procent.
 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees