Seks & Relaties

De leukste apps voor echte mannen

De leukste apps voor echte mannen

Foto: shutterstock

Apps, de kleine programma's die je op je smartphone kunt installeren, kunnen je het (virtuele) leven op zo goed als elk gebied makkelijker maken. En dat voor (bijna) geen geld. Twaalf onmisbare mannenapps.

1 Zite


Zite komt van 'zeitgeist' oftewel de tijdsgeest en verwijst naar het idee dat we op de hoogte willen zijn van wat zich allemaal afspeelt in de wereld. Met de hoeveelheid informatie die elke dag circuleert, is het erg tijdrovend om het nieuws dat ons interesseert eruit te halen. Dit is waar Zite als personalized magazine een handje toesteekt: de app evalueert miljoenen verhalen en matcht ze met je persoonlijke voorkeuren.
Gratis, voor iOS en android


2 Drash


Deze app laat in één oogopslag zien of er regen aankomt, maar is alleen in Nederland, België en Luxemburg beschikbaar. Drash maakt gebruik van de gegevens van Buienradar.nl en wordt elke vijf minuten geüpdatet. Hoe hoger het percentage, hoe groter de kans op regen. Een wolkje geeft aan hoeveel neerslag te verwachten. Wel jammer dat je geen regenvoorspellingen voor andere plaatsen kunt opzoeken.
Gratis, voor iOS


3 Band of the day


Band of the day is het allereerste dagelijkse muziekmagazine voor mobile devices. De app levert elke dag een nieuwe artiest of band via expertevaluatie en reviews. Je kunt liedjes beluisteren, alsook de muziekvideo's, foto's en veel meer bekijken.
Gratis, voor iOS


4 WhatsApp Messenger


WhatsApp Messenger is een berichtendienst tussen verschillende mobiele besturingssystemen waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder dat je ervoor moet betalen. Deze app gebruikt hetzelfde mobiele-data-abonnement dat je gebruikt voor e-mailen en surfen op het internet. Gebruikers van WhatsApp kunnen ook groepen aanmaken en elkaar een onbeperkte hoeveelheid afbeeldingen, video's en gesproken berichten sturen.
Gratis, voor iOS en android


5 Pulse


Pulse neemt al je favoriete websites, blogs, magazines en kranten samen en transformeert ze in een kleurrijke en interactieve mozaïek. Een nieuwe ervaring, gemakkelijk in gebruik en kant-en-klaar om te delen met iedereen.
Gratis, iOS en android


6 TVGiDS.tv 2.0


TVGiDS.tv 2.0 is de nieuwe versie van de enige echte en eerste tv-gids voor iPhone. Zo krijg je een herinnering wanneer je favoriete programma begint of die ene film die je absoluut niet wilt missen. Je kunt je top van bekeken programma's bekijken en door de verschillende zenders bladeren. Bovendien staan ook filmreviews en trailers van IMDb tot je beschikking.
Gratis, voor iOS en android


7 SoundHound


Deze app is een megasnel muziekherkenningsysteem dat niet alleen een spelend liedje herkent, maar ook aan de hand van zingen en neuriën de juiste titel en artiest kan vinden. SoundHound levert je ook de lyrics en YouTube-pagina's van je favoriete liedjes. Dit allemaal zonder enige beperkingen, maar gewoon ongelimiteerd gebruik.
Gratis, voor iOS en android


8 Carbeo België


Met deze app zoek je het goedkoopste tankstation in je buurt aan de hand van het door jou gekozen brandstoftype. De prijzen voor benzine rijzen de pan uit en daarom is de Carbeo België app meer dan welkom om wat centjes te besparen. Ook bij het uitstippelen van je route naar de zee bijvoorbeeld, kan je met behulp van de postcode een tankstation op maat vinden.
5,99 euro, voor iOS


9 Flitsmeister


Deze app geeft een overzicht van alle mobiele flitsers, files, trajectcontroles en aangekondigde politiecontroles. Met behulp van een pushbericht word je automatisch gewaarschuwd wanneer je een flitser nadert. Hierdoor kun je op tijd afremmen, mocht je per ongeluk harder rijden dan eigenlijk mag.
Tijdelijk gratis, daarna 2,39 euro, voor iOS en android


10 iHandy Doe-het-zelf


Het lichtste, mooiste en meest handige stuk doe-het-zelfgereedschap in de wereld, vanaf nu altijd bij de hand op je iPhone. Met deze app heb je vijf gereedschappen in één werktuig: een schietlood, niveaupas, waterpas, gradenboog en een stalen meter, die zowel duimen als centimeters meet. Door het scherm links en rechts te swipen, kun je zelfs zaken meten die veel langer zijn dan je iPhone.
1,59 euro, voor iOS en android


11 Weber's on the grill


Deze app is voor de echte barbecueliefhebber. Je vindt 250 klassieke recepten en 40 recepten voor marinades en sauzen. De app maakt het ook mogelijk een boodschappenlijstje te maken van alle ingrediënten voor een waar grillfestijn. Er is zelfs een timer voor tijdens het grillen, zodat je partydinner helemaal foutloos verloopt.
4,06 euro, voor iOS


12 Red Bull Racing Spy


Met deze app krijg je een waaier aan F1-weetjes, circuitinformatie en inside tips. Zo kun je alle wedstrijdresultaten raadplegen en foto's van achter de schermen. De app brengt je dichter bij de F1 dan je ooit gehoopt had en is onmisbaar voor elke F1-fan.
Gratis, voor iOS. De android versie is op komst.

Corrigeer