Dode bij anti-Amerika protest in Libanon

Protest in Libanon Foto: AFP

In de Libanese stad Tripoli is vrijdag geprotesteerd tegen de film 'Innocence of Muslims'. Er kwam één manifestant om het leven. Ook in de Jemenitische hoofdstad Sanaa was er protest, daar hebben veiligheidstroepen rubberkogels en traangas ingezet om een menigte van zo’n tweeduizend demonstranten tegen te houden.

In Tripoli, een grote stad in het noorden van Libanon, is een Amerikaans fastfoodrestaurant aangevallen en in brand gestoken door een 300-tal islamistische betogers die protesteerden tegen de anti-islamitische film die in de Verenigde Staten is geproduceerd. Bij botsingen tussen de betogers en de politie is een manifestant om het leven gekomen, zei een hoge functionaris van de veiligheidsdiensten.

De Jemenitische betogers waren op weg naar de Amerikaanse ambassade. De veiligheidstroepen waren in de minderheid, maar ze wisten de menigte tot stilstand te dwingen. Donderdag wisten betogers in Sanaa wel door te stoten tot de ambassade. Ze haalde de Amerikaanse vlag neer en staken die in brand. Niemand raakte gewond, aldus de ambassade.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees