Lichaam Ziena Kemous ontdekt in Leuvens bos

LEUVEN/HEVERLEE/OUD-HEVERLEE - Het lichaam dat donderdagavond gevonden werd in het Heverleebos is wel degelijk dat van Ziena Kemous. De 22-jarige vrouw uit Kessel-Lo was sinds 21 juni vermist. Het Leuvense gerecht gaat ervan uit dat ze door een derde om het leven is gebracht. In het dossier zijn voorlopig nog geen verdachten opgepakt.

Ziena Kemous verdween op 21 juni toen ze van haar werk in Leuven naar huis ging. Een week na haar verdwijning verspreidde het Leuvense parket een opsporingsbericht, maar dat leverde geen resultaat op. Sinds woensdag werd er in Heverleebos met man en macht gezocht naar de vrouw. Donderdagavond werd haar half begraven lichaam gevonden.

'De autopsie heeft uitgewezen dat het inderdaad gaat om de vermiste Ziena Kemous', zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. 'Gezien de omstandigheden waarin het stoffelijk overschot werd gevonden, gaan we uit van een crimineel opzet.'

Het parket kan voorlopig niet zeggen hoe de vrouw om het leven kwam. Vrijdag zochten speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie in Heverleebos nog naar sporen en andere aanwijzingen, maar ook over de resultaten van die zoekactie geeft het parket geen commentaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees