Twee soldaten gedood in Afghanistan bij aanval op legerkamp prins Harry

Twee soldaten gedood in Afghanistan bij aanval op legerkamp prins Harry

archiefbeeld Foto: AP

Bij een aanval op een Brits-Amerikaans legerkamp in het zuiden van Afghanistan zijn vrijdagavond twee soldaten van de Navo-troepenmacht Isaf om het leven gekomen. In het kamp verblijft ook de Britse prins Harry. Hij was niet in gevaar tijdens de aanval, zo meldt Isaf.

Om middernacht lokale tijd werd het kamp in de instabiele provincie Helmand aangevallen met lichte vuurwapens en ook raketten of obussen, zo meldt een sergeant van het Isaf-perscentrum.

Twee Isaf-soldaten kwamen om en minstens vijf raakten gewond. Een hoge verantwoordelijke in Washington heeft aangegeven dat het om Amerikanen gaat. Volgens de Amerikaanse televisiezender Fox News gaat het om twee mariniers.

De aanval was gericht tegen het Britse kamp Bastion of tegen het aanpalende Amerikaanse kamp Leatherneck. "Volgens onze informatie bevindt prins Harry, bijgenaamd kapitein Wales, zich niet in gevaar", aldus de Isaf-woordvoerder. De taliban hebben al meermaals verklaard dat ze Harry willen doden.

Er is geen gewapende activiteit meer rond het kamp. Ook is er geen informatie over het aantal aanvallende opstandelingen of slachtoffers aan hun zijde. Volgens Fox News werden gebouwen, een hangar en verschillende vliegtuigen beschadigd.
 

Corrigeer

NIEUWS