Vier doden bij mijnontploffing Turkije

In het zuidoosten van Turkije zijn vier soldaten gedood en vijf anderen gewond geraakt toen een mijn door Koerdische rebellen tot ontploffing werd gebracht. Dat melden lokale veiligheidsbronnen.

Het springtuig werd op afstand bestuud en ontplofte toen een militair konvooi paseerde op de weg tussen Cukurca en Hakkari, in de provincie Hakkari. De veiligheidstroepen gingen onmiddellijk op zoek naar de daders.

Het leger voert sinds 8 september een groot offensief in de provincie, waarbij 5.000 soldaten de steun krijgen van jachtvliegtuigen. Al 75 rebellen werden gedood, vier soldaten kwamen om het leven.

De operatie volgt op een reeks bombardementen van de Turkse luchtmacht op de stellingen van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) op Iraaks grondgebied. Volgens een balans van het Turkse leger kwamen daarbij 25 rebellen om het leven. De PKK voerde deze zomer de aanvallen op Turkse veiligheidseenheden in het zuidoosten op, dat voornamelijk door Koerden bevolkt wordt.

De spanningen lopen opnieuw op nu Ankara Syrië ervan beschuldigt de PKK te steunen om Turkije te vernielen. Dat land steunt immers de rebellen die tegen het regime van Syrisch president Bashar Assad revolteren.

Door het nieuwe geweld in het zuiden van Syrië kunnen duizenden vluchtelingen ook niet meer naar buurland Jordanië, meldt het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees