Eric Gerets is geen bondscoach meer bij Marokko

Eric Gerets is geen bondscoach meer bij Marokko

Foto: fotoweb

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft zaterdag het contract met de Belgische bondscoach Eric Gerets vroegtijdig beëindigd. Dat heeft de voetbalfederatie van het Noord-Afrikaanse land zaterdag bekendgemaakt.

Gerets, ex-coach van onder andere Lierse, Club Brugge, PSV, Galatasaray en Marseille, lag meer dan ooit onder vuur in Marokko na de verrassende 2-0 nederlaag afgelopen weekend tegen Mozambique in de voorronde van de Afrika Cup 2013. De positie van de 'Leeuw van Rekem' was al wankel na de vroege uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup eerder dit jaar.

Gerets, sowieso al onder vuur wegens het uitblijven van prestaties en zijn hoge loon, werd afgemaakt in de kranten. ‘Verlos ons van hem', titelde de sportkrant Al Mountakhab. Al vóór de wedstrijd waarschuwde de Marokkaanse pers dat ‘verlies een nationale ramp zou betekenen, zeker tegen zo'n tegenstander'. 

Al sinds de vroege uitschakeling in de Afrika Cup 2012 lag Gerets onder vuur, omdat zijn riant contract nog niet de verhoopte resultaten oplevert. Tot nu toe werd hij altijd de hand boven het hoofd gehouden door Koning Mohamed VI, maar na het nieuwe verlies –en de kans dat Marokko de komende Afrika Cup mist– werd  zijn positie stilaan onhoudbaar.

Gerets werd eerder dit jaar genoemd als opvolger van Georges Leekens bij de Rode Duivels, maar de Limburger was onhaalbaar voor de Belgische bond door zijn dure afkoopsom bij Marokko.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen