Inbreker krijgt hulp van stier

Wijgmaal -

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Hambosstraat in Wijgmaal (Leuven) een inbreker op heterdaad betrapt en kort nadien opgepakt. In de zoektocht naar een tweede verdachte moest een inspecteur zich in een weide in de modder werpen om een stier te ontwijken.

Een getuige zag rond 2.20 uur in de buurt van een woning in de Hambosstraat in Wijgmaal een man met een zaklamp. De vrouw belde de politie en wekte haar man die de verdachte nog zag lopen op het terras en hem toeriep. De verdachte zette het op een lopen. De politie kon de man, een 59-jarige uit Charleroi, vatten in een naburig veld.

De politie deed een beroep op een speurhond en een nachtkijker om de tweede verdachte op het spoor te komen. De weide waarin de verdachte zich verschanste, stond vol koeien en een stier. Die stier probeerde de agenten omstreeks 3.30 uur aan de vallen. Een inspecteur kon op tijd de wei verlaten, een andere moest in het slijk springen om zich in veiligheid te brengen. De man bleef ongedeerd.

Te gevaarlijk

De zoektocht werd gestaakt omdat de situatie in de weide te gevaarlijk was.

De parketmagistraat werd verwittigd. De recherche van de Leuvense politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio