Rolstoelgebruikers geven Zuun goede score

Rolstoelgebruikers geven Zuun goede score

De rolstoelgebruikers na hun verkenningstocht.

Sint-Pieters-Leeuw -

Op sommige plaatsen blijft het moeilijk om met een rolstoel of kinderwagen op de voetpaden in Leeuw te rijden.

De wegsituatie is voor de rolstoelgebruikers de jongste jaren aanzienlijk verbeterd omdat men bij wegenwerken er meer oog voor heeft dan vroeger. Tot die conclusie komt KVG Sint-Pieters-Leeuw die zaterdag voor de tiende keer een rolstoelwandeling organiseerde. Opnieuw waren meer dan vijftig rolstoelgebruikers en hun familieleden en vrienden op de afspraak.

Het initiatief ging tien jaar geleden van start op aandringen van Betty Van Laethem, zelf rolstoelgebruiker en lid van KVG.

Betty was er ook opnieuw bij. Dit keer testten de rolstoelgebruikers de voetpaden uit in Zuun in de buurt van het Zonnig Leven. Rode Kruis en politie zorgden voor begeleiding. ‘Hier en daar staan hinderlijke paaltjes op straat of verkeersborden op het voetpad. Op sommige plaatsen blijven stoepranden moeilijk te nemen’, zo vertellen de deelnemers. ‘Maar al bij al valt het in Zuun nog vrij goed mee. Bij straten die recent werden vernieuwd wordt rekening met ons gehouden. Dat was vroeger anders.’ De KVG maakt de opmerkingen binnenkort over aan het gemeentebestuur.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio