Aantal klachten over manke postbedeling blijft stijgen

Bpost ziet af van distributiecentrum

Bpost ziet af van distributiecentrum

Het gebouw van Bpost in Tervuren ligt er schabouwelijk bij Foto: ddl

Tervuren -

Na negen jaar van onderzoek en studies heeft Bpost beslist om geen distributiekantoor te openen langs de Leuvensesteenweg in Tervuren. Burgemeester Bruno Eulaerts (GT-VLD) betreurt dat en maakt zich zorgen over de manke postbedeling.

‘Ik wil u meedelen dat Bpost zal afzien van de bouw van een nieuw mailcentrum op de industriezone aan de Leuvensesteenweg. Het project voor de nieuwe huisvesting van de loketten gaat door zoals gepland en ook voor de huisvesting van de brievenpostdienst willen we zo snel mogelijk een adequate oplossing vinden.’

Zo staat het te lezen in het bericht dat de Tervuurse burgemeester Bruno Eulaerts (GT-VLD) van de post mocht ontvangen. Geen distributiecentrum in Tervuren dus. ‘Dat is een gemiste kans, zeker voor de inwoners van onze gemeente die de manke postbedeling meer dan beu zijn’, zegt Eulaerts.

‘Bpost zal wel goede economische of stedenbouwkundige redenen hebben om het mailcentrum niet te realiseren’, zegt de burgemeester nog. ‘Maar het feit blijft dat de post al sedert 2003 op zoek is naar een alternatieve locatie voor de loketten - die er dan toch zullen komen in d Brusselsesteenweg - en de postsorteeractiviteiten.’

‘Wij waren absoluut te vinden voor deze plannen en hebben zelf veel energie gestoken in de snelle inrichting van een gedeelte van de bedrijvenzone, specifiek voor Bpost. Zo werd al in een tijdelijke ontsluiting van de bedrijvenzone voorzien. Veel van dat werk was mee ingegeven door de bekommernis om de post zo snel mogelijk in staat te stellen hun distributiecentrum op te richten. Temeer omdat het huidig gebouw van de post aan de markt er schabouwelijk bij ligt: het regent er binnen waardoor de werkomstandigheden er niet naar zijn om goede werkkrachten te vinden.’ De boze burgemeester zal eerstdaags een onderhoud vragen met de top van Bpost.

Burgemeester Eulaerts krijgt naar eigen zeggen steeds meer klachten binnen over de manke postbedeling in zijn gemeente. Onder meer in de Afrika-wijk in Tervuren loopt het ernstig mis. Daar is sprake van foutieve postbedeling, geopende enveloppes en verloren postpakketjes. Er werd zelfs een klacht ingediend bij de ombudsdienst van Bpost. ‘Ik wil dat er onderzocht wordt of er geen andere postverdelers en postverdelingssystemen kunnen aangesproken worden, zeker voor het interne postverkeer in onze eigen gemeente’, besluit Eulaerts.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio