Reuzen veroveren Borgerhout

Je kon over de koppen lopen. Foto: WAS

Borgerhout -

Door de relletjes met aanhangers van Shariah4Belgium zou men bijna vergeten dat in Borgerhout werd feestgevierd. Ter gelegenheid van de 300ste verjaardag van de Reuskens trok een lange, kleurige stoet met Reuzen door de straten van Borgerhout. Aan de kant van de weg stonden vele duizenden toeschouwers om de historische optocht toe te juichen.

Borgerhout bestaat dit jaar 175 jaar. Het districtsbestuur van Borgerhout riep alle Borgerhoutenaren daarom op om zelf een reus te creëren en mee te stappen in de historische stoet. De inwoners van Borgerhout, en vooral het verenigingsleven, gingen massaal op die oproep in.

De historische Reuskens kregen zaterdag het gezelschap van meer dan vijftig nieuwe reuzen. Die enorme stoet trok zich zaterdagmiddag op gang aan de Griffier Schobbenslaan, buiten de Ring, om via de Stenenbrug, Turnhoutsebaan, Laar, Kattenberg en Bothastraat aan te komen in het Krügerpark.

‘De stoet is prachtig’, zegt Louis Matthijs (70), die samen met zijn echtgenote Hildegard en zijn kleinzoon Thomas Janssen (4) naar de reuzen staat te kijken. ‘We gaan geregeld naar dit soort historische stoeten, maar deze stoet is speciaal. De verenigingen hebben heel verrassende reuzen gemaakt, met heel veel creativiteit.’

Op de Turnhoutsebaan, waar ook een braderie werd georganiseerd, was het letterlijk over de koppen lopen. In het Krügerpark werden de festiviteiten afgesloten met een groots volksfeest.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio