Kind aangereden, chauffeur pleegt vluchtmisdrijf

WAREGEM - In het West-Vlaamse Waregem is zaterdagnamiddag een 7-jarige jongen zwaargewond gewond toen hij werd gegrepen door een auto. Dat bevestigde het parket van Kortrijk zondagochtend. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17 uur in de Jozef Duthoystraat. Ter hoogte van de Middenschool Groenhove staken twee kinderen op het zebrapad de rijweg over. Een autobestuurder merkte de kinderen niet op en schepte één van hen op.

Het slachtoffer werd met een kuitbeenbreuk, schedeltrauma en hersenschudding naar het O.L.V. Van Lourdes Ziekenhuis in Waregem gebracht. Nadien werd de jongen naar het Universitair Ziekenhuis van Gent overgebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Een getuige van het ongeval was in shock. Het slachtoffertje uit Lokeren was met het gezin in Waregem op familiebezoek. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf.


Parket onderzoekt camerabeelden

Getuigen van het ongeval dachten er niet aan de nummerplaat van de wagen te noteren. Het parket van Kortrijk doet nu beroep op de camerabeelden van een buur. 'De beelden worden momenteel onderzocht', klinkt het maandag.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio