De Jonghe en Lampaert maandag in tijdrit bij beloften

Beloftencoach Jean-Pierre Dubois stuurt maandagnamiddag met Kevin De Jonghe en Yves Lampaert, respectievelijk een prof en de Belgische kampioen tegen de klok, de weg op in de WK-tijdrit bij de beloften in het Nederlandse Valkenburg.

Kevin De Jonghe, de piepjonge prof uit Schelle, begint na een zesde plaats bij de juniores en een 24e plaats vorig jaar bij de beloften aan zijn derde WK.

'In de hoop dat ik een moeilijk seizoen wat glans kan geven', zegt hij. 'Ik had als gevolg van problemen met de luchtwegen een slechte winter en het seizoen viel tot hiertoe tegen. Tot overmaat van ramp sukkelde ik zonder het te weten met een gekanteld bekken tijdens het BK zodat het ook een flop werd en ook het EK werd geen succes. Ik hoop dat het maandag beter gaat. Een plaats bij de eerste vijftien is mijn betrachting. Een plaats bij de eerste tien zou super zijn.'

Yves Lampaert, in Lac de l'Eau d'Heure verrassend Belgisch kampioen, is onze tweede man in Valkenburg. 'Ik heb me goed voorbereid maar mijn ambities kregen vorige week een tik in de Chrono Champenois waarin ik pas zeventiende werd. Ik hoop dat het een slechte generale repetitie voor maandag geweest is.'

Yves Lampaert wordt om 14u49 de weg opgestuurd en Kevin De Jonghe om 15u12.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.