Bart De Wever meest besproken politicus op Twitter

Bart De Wever meest besproken politicus op Twitter

De naam Filip Dewinter scoorde goed op Twitter tijdens de rellen in Borgerhout.

Antwerpen -

Het dieetboek van Bart De Wever deed zijn Twitterpopulariteit de pan uit rijzen. Zijn Antwerpse politieke rivalen volgen op grote afstand. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen.

Op Twitter worden dagelijks duizenden berichtjes gepost over en door politieke partijen en individuele politici. Vaak drukken die tweets een mening uit, zoals ‘goed voorstel!’ of ‘domme uitspraak!’ Onderzoekers van de UA analyseren die uitspraken nu met een speciaal computerprogramma. Daarmee werd ook de Twitter-populariteit van de Antwerpse lijsttrekkers bestudeerd.

Uit dat onderzoek blijkt N-VA-voorzitter Bart De Wever veruit de meest besproken persoon te zijn. Zijn naam viel de afgelopen twee maanden maar liefst 1.744 keer in tweetberichten allerhande. Filip Dewinter (Vlaams Belang) gaat burgemeester Janssens (SP.A) net vooraf voor de tweede Twitterplaats. De naam van Dewinter wordt 262 keer vermeld, Patrick Janssens 261 keer. Turtelboom (Open VLD) staat vierde met 161 vermeldingen, Meyrem Almaci (Groen) doet het met 156 tweets en PVDA+-lijsttrekker Peter Mertens met 122.

De UA analyseerde ook de tijdstippen waarop berichten over de drie Antwerpse tenoren werden geplaatst. Zo kende het aantal tweets over Dewinter opvallende pieken na de voorstelling van zijn nieuwste boek en cd en na zijn opvallende debat met Bart De Wever in de Zevende dag.

Toen Bart De Wever (N-VA) zijn dieetboek voorstelde, steeg het aantal tweets over zijn persoon naar ongekende hoogten. Zijn partij N-VA lijkt de grote ‘slokop’ op Twitter, maar heeft ook af te rekenen met het grootste aantal negatieve berichten. De rellen van zaterdag in Borgerhout resulteerden dan weer in heel wat negatieve tweets voor burgemeester Janssens en positieve voor Filip Dewinter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio