Stierenloper overleeft wilde aanval van dolgedraaide stier

De 59-jarige voetbalscheidsrechter Cristobal Piñero keek vorige week de dood in de ogen toen hij meedeed aan een schijnbaar onschuldig rondje stierenlopen. De man wou wegspringen voor een aanstormende stier, maar werd tot tweemaal toe op de hoorns genomen en vervolgens vertrappeld door de 900 kilo zware kolos.

 Cristobal Piñero wou vroeger altijd professioneel voetballer worden, maar moest een kruis maken over die carrière toen hij op 21-jarige leeftijd een ernstige knieblessure opliep. De man bleef in het voetbalwereldje als scheidsrechter en doet in zijn vrije tijd bovendien af en toe eens mee aan een stierenloop. Daarbij is het de bedoeling dat enkele enthousiastelingen gedurende twintig minuten enkele stieren uitdagen in een arena en wegspringen als een kolos aankomt, ter vermaak van het talrijk opgedaagde publiek. In tegenstelling tot een stierengevecht eindigt een dergelijke stierenloop niet met de dood van de stier. 

Maar vorige week maandag ging het tijdens een dergelijke stierenloop in Monovar, Alicante grondig fout. 'Ik nam wat risico door me op een trappenpiramide te verschansen. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat de stier zo snel bij me zou zijn, maar helaas. Nog voor ik het goed besefte nam het beest me op de hoorns en gooide hij me op de trappen', aldus Piñero vanop zijn ziektebed. 

Een video vanuit het publiek toont het hele incident: nadat Piñero keihard tegen de grond smakt, slingert de stier hem nogmaals in de lucht, waarop het beest de onfortuinlijke man ook nog eens vertrappelt. 'Ik dacht dat het met mij gedaan was, maar blijkbaar draaide ik op het juiste moment mijn hoofd, waardoor de stier mijn hoofd net niet raakte. Dat heeft wellicht mijn leven gered', zucht de man. Tegelijk beseft hij dat hij zonder de hulp van de andere stierenlopers, die de aandacht van de stier onmiddellijk afleidden, er wellicht erger aan toe was geweest.

Uiteindelijk komt de 59-jarige Spanjaard er nog goed van af: hij ligt weliswaar nog in het ziekenhuis maar houdt aan het incident enkel een gebroken pols en schouder en enkele verbrijzelde ribben over. 'Maar ik heb mijn lesje wel geleerd. Dit was mijn laatste optreden als stierenloper. Voortaan bekijk ik de stieren wel vanop de zijlijn!'

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees