'Imam heeft relschoppers terechtgewezen'

'Imam heeft relschoppers terechtgewezen'

Foto: Walter Saenen

BORGERHOUT - De imam van Borgerhout heeft zondag een aantal relschoppers vermanend toegesproken. 'Onze profeet werd in zijn tijd ook beledigd. Hij heeft altijd zijn rust en kalmte bewaard.'

Na de rellen zaterdag heeft de imam van Borgerhout een aantal relschoppers bij zich geroepen, zo vertelde een aanwezige in het radioprogramma Hautekiet.

Volgens de man heeft de imam de jongeren vermanend toegesproken. Maar onze profeet werd beledigd, was het argument van de jongeren. De imam wees hen er daarom op dat ook de profeet Mohammed in zijn tijd beledigd werd. Maar hij bleef daar rustig en kalm bij. Ook de moslimjongeren moeten rustig blijven, zei de imam.

Enkele relschoppers vertelden op de bijeenkomst dat hen was verteld dat ze moesten reageren. Wie niet reageert op de film zou een afvallige zijn en later gestraft worden.

De luisteraar wees Sharia4Belgium met de vinger. Zij waren het die de gemoederen hadden opgehitst. 'Wij als migranten doen ons best, maar door enkelingen worden we door het slijk gehaald.'

Volgens hem waren een aantal ouders van de relschoppers zwaar geschokt dat hun zoon had meegewerkt aan het verstoren van het buurtfeest in Borgerhout. De meeste jongeren hadden veel spijt van hun daden. Bovendien zal het hen ook een zware geldboete opleveren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio