Seks & Relaties

Opgewonden vrouwen doen meer obscene dingen

Opgewonden vrouwen doen meer obscene dingen

Foto: Shutterstock

Opgewonden vrouwen doen meer vieze dingen dan vrouwen in een neutrale gemoedstoestand. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek.

Tijdens het vrijen worden sommige mensen – vooral vrouwen - geconfronteerd met ‘seksuele walging’. Dit betekent dat ze een afkeer krijgen van de zweetgeurtjes en lichaamssappen van hun partner. Maar een recente studie aan de universiteit van Groningen suggereert dat die walging niet veel voorstelt in opgewonden toestand.

Wetenschappers onderzochten negentig vrouwen. Een derde van hen moest naar een vrouwvriendelijke erotische film kijken. De tweede groep kreeg extreme sportbeelden te zien met als doel een niet-seksuele opwinding te bekomen. De derde groep, die neutraal moest blijven op vlak van opwinding, bekeek een filmpje met treinen.

In de tweede fase van het onderzoek moest elke proefpersoon zestien, overwegend onaantrekkelijke, opdrachten uitvoeren. Enkele voorbeelden: een sapje drinken met een (vals) insect erin, een koekje eten dat naast een levende worm lag, een vibrator insmeren met glijmiddel...

Daaruit blijkt dat de vrouwen die seksueel opgewonden waren, de vieze taakjes sneller en vlotter tot een goed einde brachten dan hun collega-proefpersonen. Verder konden ze ook meer  opdrachten vervullen dan de niet-opgewonden dames. ‘Seksuele lust is sterker dan walging en heeft een directe impact heeft op de bereidwilligheid van vrouwen’, zo luidt de algemene conclusie.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees