Iran eist blokkering anti-islamfilm

Iran eist blokkering anti-islamfilm

ayatollah Ali Khamenei Foto: rtr

De westerse mogendheden moeten de anti-islamitische film 'Innocence of Muslims' laten blokkeren. Dat verklaarde ayatollah Ali Khamenei,. Indien ze dat niet doen, zijn ze volgens de geestelijke leider van Iran medeplichtig aan 'een enorme misdaad'.

Ali Khamenei riep het Westen maandag op respect voor moslims te tonen door 'Innocence of Muslims', waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt, te blokkeren op het internet. De publicatie van de film leidde tot gewelddadige protesten van moslims overal ter wereld.

De Iraanse geestelijke leider vindt dat de westerse leiders moeten bewijzen dat ze geen 'medeplichtige' zijn aan een 'enorme misdaad'. Khamenei herinnerde eraan dat sommige landen de vrijheid van meningsuiting wel inperken als het over andere onderwerpen gaat.Hij noemde daarbij al voorbeeld websites met nazi-inhoud die geblokkeerd werden.

In sommige landen werd 'Innocence of Muslims', die verscheen op videosite YouTube, al geblokkeerd. Onder andere in de Verenigde Staten weigert Google, eigenaar van de site, de film echter te blokkeren. De Amerikaanse regering verklaarde op haar beurt de vrijheid van meningsuiting niet te kunnen inperken.

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees