Celebs

Moest Leonardo DiCaprio niet sterven in 'Titanic'?

Hét moment voordat Jack het vlot loslaat zodat zijn Rose zou leven. Romantiek ten top. Foto: *

Waarom liet Rose die arme Jack toch niet mee op het vlot zodat ook hij de scheepsramp kon overleven? Kijkers van de film 'Titanic' vragen het zich al langer af, maar nu circuleren er op het internet ook 'bewijzen' van studenten die aantonen dat Jack helemaal niet moest sterven en dat de twee dus nog lang én gelukkig konden samenleven. 'Niets van', reageert regisseur James Cameron.

In de wereldberoemde scène zie je Rose (rol van Kate Winslet) liggen op een drijvende plank, Jack (Leonardo DiCaprio) kan zich er nog net aan vastklemmen om afscheid te nemen van zijn geliefde voor hij loslaat en voor altijd naar de zeebodem verdwijnt.

Maar Jack moest helemaal niet loslaten, hij kon er makkelijk bij op het vlot. Althans, dat wordt toch beweerd door enkele studenten. Zij plaatsten een tijdje geleden enkele 'bewijsfoto's' op het internet waarop je duidelijk ziet dat er plaats voor twee was op de plank. Die foto's gingen de wereld rond zodat ook 'Titanic'-regisseur James Cameron zich genoodzaakt zag om te reageren. 'Jack moest zichzelf wel opofferen', zegt hij. 'Als Jack Rose op het vlot legt, probeert hij er ook op te raken, maar hij merkt dat het vlot dan begint te zinken. Hij beseft dan dat het wrakstuk misschien wel groot genoeg was, maar niet genoeg drijfvermogen had om de twee boven water te houden. In plaats van allebei te verdrinken offert hij zich dan op voor zijn geliefde.'

Dat het Cameron menens is om de critici voor eens en altijd de mond snoeren, bewijst zijn medewerking aan 'MythBusters'. In dat programma van Discovery Channel onderzoeken wetenschappers of een bepaalde mythe of fabel echt gebeurd kan zijn.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees