Thomas Van der Plaetsen presenteert

Fonds Filliers Feesten met Stijn en Shameboy

Fonds Filliers Feesten  met Stijn en Shameboy

Vlnr: Laurent, Valérie, Benoit, Sam, Nathalie, Thomas Van de Plaetsen en Thomas Bauters. Foto: jdv

Bachte-Maria-Leerne -

De kinderen van wijlen meester-stoker Jan Fillers organiseren op zaterdag 22 september samen met enkele scoutsvrienden Thomas Bauters en Sam Dewitte voor de eerste keer een muziekfestival op een weide aan de jeneverstokerij langs de Leernsesteenweg.

‘We hebben een dubbel doel’, zeggen Valérie, Nathalie, ­Benoit en Laurent, de twee dochters en twee zonen van wijlen Jan Filliers. ‘Enerzijds willen we geld inzamelen voor het Fonds van vader. Dat Fonds, dat door mama Dominique mee in goede banen wordt geleid, helpt jongeren die het slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeval. Anderzijds willen we de andere jongeren bewust maken van het feit dat met de wagen rijden en alcohol niet samen gaan’, klinkt het enthousiast.

Stijn

‘We spraken twee ronkende namen van jonge Deinzenaars aan om het peterschap van ons festival op zich te nemen: tienkamper Thomas Van der Plaetsen en muzikant Stijn’, gaan de jongeren verder. ‘Stijn heeft vooral geholpen om contacten te leggen met artiesten die zullen optreden. Thomas zal presenteren.’

Ook ondernemersorganisatie Unizo doet haar duit in het zakje en organiseert zaterdag en fietstocht ten voordele van het Fonds. Starten kan vanaf 12.30 uur op het Sint-Poppoplein. Elke deelnemer krijgt een ticket om daarna naar het festival te gaan. Gouverneur André Denijs geeft het ­startschot.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio