Huis de Corswarem krijgt nieuwe bestemming

Smullen van Hasselt vanaf eind september

Smullen van Hasselt vanaf eind september

De bekende tv-kok Giovani Oosters zal samen met Annelies Santens het Smaaksalon uitbaten. Foto: rgg

Hasselt -

Het Huis de Corswarem opent tijdens het weekend van 29 en 30 september opnieuw de deuren voor het grote publiek. Het historische gebouw zal vanaf dan dienst doen als centraal punt van de Smaak in Hasselt met een Smaaksalon- en winkel.

Tijdens het laatste weekend van september wordt in het huis de Corswarem het gloednieuwe bezoekerscentrum voor Toerisme Hasselt, inclusief Smaakwinkel, in gebruik genomen en wordt in het prestigieuze salon van dit historisch pand het Hasseltse Smaaksalon geopend.

Er is een uitgebreid feestprogramma voorzien om alle Hasselaren en gasten te laten kennismaken met de nieuwe thuis van de hoofdstad van de smaak.

Wekelijks nieuw menu

De bekende Hasseltse kok, Giovani Oosters, zal samen met Annelies Santens het salon uitbaten. ‘Het Smaaksalon wordt een plaats waar de Hasselaar en de toerist zich thuis kunnen voelen en kennis kunnen maken met de smaken van Limburg’, zegt Giovani Oosters. ‘In de brasserie zijn er Hasseltse Hapjes, Hoekjes en een assortiment van Hasseltse lekkernijen verkrijgbaar.’

‘In het restaurant worden wekelijks nieuwe menu's ontwikkeld om de gasten te verwennen met het beste wat Limburg te bieden heeft.’

Het Smaaksalon wordt onderverdeeld in een restaurant, brasserie en wijnbar. Het Smaaksalon is een dagzaak in een uniek decor, geopend van 10 tot 18 uur, maar 's avonds kunnen gasten er ook terecht voor een receptie in stijl of een diner aan tafel.

Smaakroutes

In het huis de Corswarem wordt ook een Smaakwinkel ondergebracht waar Hasselaren, bezoekers en toeristen kunnen kennismaken met Hasseltse smaken. Er werden al verschillende smaakroutes ontwikkeld die aan de bezoekers worden aangeboden.

Tegelijkertijd maakt dit kantoor ook deel uit van het netwerk van Toeristisch Onthaal Limburg. In de praktijk betekent dit dat er informatie voorhanden is over alle belangrijke toeristische bezienswaardigheden in de provincie. De winkel is het hele jaar door geopend van 9 tot 18 uur.

Voorlopig zijn er naast het huis de Corswarem wel nog enkele werken nodig om alles klaar te krijgen. Het Capucienenplein ondergaat namelijk nog een make-over zodat het plein aansluiting krijgt bij de nieuwe functie van het huis de Corswarem. Eind oktober moet alles klaar zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio