Verdachte moord op Ziena legt bekentenissen af

Verdachte moord op Ziena legt bekentenissen af

Foto: *

HEVERLEE / OUD-HEVERLEE - De raadkamer in Leuven heeft dinsdag de aanhouding verlengd van Ahmet K. (19) en zijn neef B.K. (20). De Koerdische mannen worden verdacht van de moord op Ziena Kemous (22). B.K. legde gedeeltelijke bekentenissen af, zegt zijn advocaat Vic Van Aelst.

Het Leuvense gerecht denkt dat Ziena in juni vermoord werd door haar Koerdische ex-vriend Ahmet K. (19). Het gerecht pakte de jongeman zaterdag op, samen met zijn neef B.K. (20). Op 21 juni, de dag van de verdwijning van Ziena, zouden de twee zeer vaak met elkaar gebeld hebben. Bovendien zou hun gsm die avond op enkele verdachte plaatsen geregistreerd zijn.

Ahmet K. en B.K. verschenen dinsdag apart voor de raadkamer. B.K. gaf er toe dat hij op 21 juni aanwezig was in het bos in Heverlee waar vorige week het lichaam van Ziena werd ontdekt. 'Hij geeft toe dat hij ter plekke was en een aantal dingen heeft gezien, maar bewust niet heeft meegewerkt aan daden die gesteld zijn', zegt zijn advocaat Vic Van Aelst. 'Het gerecht moet nu uitklaren wat zijn precieze aandeel in de feiten was.'

B.K. zal nu met Ahmet K. geconfronteerd worden. Het telefonie-onderzoek leidde de speurders zondag ook nog naar een derde man, een vriend van Ahmet K. Hij verschijnt vrijdag pas voor de raadkamer.


 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees