Seks & Relaties

Liefdesverklaringen: zo doe je het beter niet

Liefdesverklaringen: zo doe je het beter niet

Foto: Shutterstock

Als we het hebben over de vier magische woorden, weet iedereen dat we verwijzen naar 'ik hou van jou'. We hebben eindeloze discussies over wie het zinnetje eerst zou moeten zeggen en wanneer we dat moeten doen. Net daardoor is het zo moeilijk om de woorden op het juiste moment in de mond te nemen. Wij zetten alvast vijf situaties op een rij waarin je liefdesverklaring ongeldig is.

1. Je hebt te veel alcohol gedronken
Als je enkele glazen te veel op hebt, durf je wel eens dingen te zeggen waar je achteraf spijt van krijgt. De kans is trouwens groot dat je date het zich de volgende morgen niet eens meer herinnert.

2. Herinneringen komen boven
Een nieuwe liefde kan soms herinneren aan een oude, vertrouwde relatie en dan zeg je wel eens per ongeluk 'ik hou van je'. Wanneer deze woorden je uit gewoonte ontglippen, net voor je inhaakt na een telefoongesprek bijvoorbeeld, doe dan gewoon alsof er niets gebeurd is. Wedden dat hij dat ook zal doen?

3. Je hebt het niet echt 'gezegd'

'Ik hou van je' in chocoladeletters op een taart of geschreven in de sneeuw zijn geen échte liefdesverklaringen. Als er geen stembanden aan te pas komen telt het niet mee, dus ook per sms of mail is het zinnetje niet geldig.

4. Tijdens een stevige vrijpartij
Een liefdesverklaring net voor je je hoogtepunt bereikt zegt veel meer over de kwaliteit van de vrijpartij dan over je gevoelens voor de man in kwestie.

5. Ik denk...

'Ik denk dat ik van je hou' is een zin die je beter voor jezelf kunt houden. Als je nog twijfelt, wacht je beter tot je zeker bent voor je hem op de hoogte brengt van je gevoelens.

 

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees