Probleem net op tijd opgelost

Drukker verwisselt verkiezingsdrukwerk

Drukker verwisselt verkiezingsdrukwerk

Opluchting in Herent: de juiste affiches zijn terecht. Foto: ivw

Tremelo/Herent/Zaventem -

In Tremelo en Zaventem is een verkiezingsdrama op de valreep vermeden. Een drukker had per ongeluk de SP.A-affiches van Zaventem aan de kandidaten van N-VA in Tremelo meegegeven. Dinsdagavond vond de afficheoverdracht plaats en nu kan de campagne losbarsten.

Amy Gille, kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen bij SP.A in Zaventem, kreeg einde vorige week een telefoontje van N-VA in Tremelo met de melding dat de socialistische verkiezingsaffiches verkeerdelijk bij hen werden afgeleverd. ‘Bleek dat er bij de drukker iets is fout gelopen’, legt Gille uit.

‘De affiche op de buitenzijde van de pakketten was verwisseld. N-VA beloofde alles maandag terug naar de drukker te brengen. Toen ik maandag vernam dat ze nog niet werden terug gebracht, belde ik opnieuw. N-VA Tremelo stelde voor onze affiches nog even bij zich te houden zodat ik meer druk kon uitoefenen bij de drukker.’ U kan het verdere verloop al raden. Dinsdagmiddag kreeg de voorzitter van SP.A-Zaventem de affiches van - jawel - N-VA-Tremelo. ‘Daar vreesde ik al een beetje voor’, zegt Gille.

‘Drukkers hebben het nu natuurlijk erg druk. Bovendien werken zij ook in onderaanneming en met verschillende koerierbedrijven. Een foutje in de ketting is altijd mogelijk. Om de kosten te delen, spraken we af in Herent om elkaars affiches te ‘overhandigen’, zegt ze lachend.

Ruiloperatie

‘Herent ligt ongeveer in het midden tussen Zaventem en Tremelo. Daar vond dinsdagavond onze grote ruiloperatie plaats. Gelukkig voor beide partijen raakt het uiteindelijk nog allemaal snel opgelost’, aldus Amy Gille.

Ook Luc Van Eesbeek, voorzitter van N-VA Tremelo is opgelucht. ‘Noodgedwongen moeten we nu enkele dagen later met de campagne starten, maar al bij al werd de fout van de drukker snel opgelost’, besluit hij.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio