Kinderen Lamme Guiche-erf openen speeltuintje

Kinderen Lamme Guiche-erf openen speeltuintje

De nieuwe speeltuin werd grondig getest door de jeugd.

Halle -

De kinderen van het Lamme Guiche-erf kunnen voortaan terecht in een speeltuintje in hun wijk. Ze mochten zelf mee de speeltoestellen kiezen.

Een grote dag was het gisteren voor de kinderen van het Lamme Guiche-erf in Halle. Nadat ze zelf mee mochten kiezen hoe hun nieuw speelpleintje in het midden van de woonwijk er moest uitzien, mochten ze gisteren hun nieuwe stek ook echt openen. De jeugddienst zorgde voor een hapje en drankje en uiteraard werden de nieuwe speeltuigen stevig ingespeeld.

‘Ik vind het voetbaldoel het leukst. Hier kom ik met mijn buurjongens vaak samen voetballen’, vertelt Max. ‘Ik vind het klimkasteel leuk. Je kan hier een heel parcours afleggen’, lacht de kleine Emma verlegen. Een picknicktafel, een draaiende wip en een draaiende tafel vervolledigen het plaatje. In totaal investeerde de stad in de speeltuin in het Lamme Guiche-erf zo'n 40.000 euro.

‘De speeltuin in het Lamme Guiche-erf kadert in het speelpleinenplan van de stad Halle. Enkele jaren geleden hebben we ons geëngageerd om minstens één speeltuin per jaar te openen om zo een inhaalbeweging te realiseren’, zegt schepen van jeugd Freddy Busselot. ‘Uiteraard vergeten we ook het onderhoud van de bestaande speelpleinen niet. Zo opende de stad onlangs nog een nieuwe kleuterspeeltuin op Joepie, de ridderspeeltuin in het kasteelpark in Lembeek en speeltuintjes in de wijk Kriekenveld. Aan De Bres werd een nieuw skatepark aangelegd’, aldus de schepen.

‘Volgend jaar verschijnt er een kaart waarin alle speeltuinen, speelpleinen en trage wegen in de stad zijn samengebracht’.

Nog in samenspraak met de buurtbewoners wordt het nieuwe speeltuintje al meteen aangepast.

De toegang wordt aangepast om te verhinderen dat kinderen achteloos de straat op hollen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio