Schepencollege vindt borden vervuilend in de dorpscentra

Asse wil dan toch verkiezingsborden

Asse -

Vlaams Belang drong tijdens de gemeenteraad aan om in Asse toch verkiezingsborden te zetten. De meerderheid was verdeeld en keurde het agendapunt toch goed.

Raadslid Carine Van Bael (Vlaams Belang) vroeg bij hoogdringendheid om voor de verkiezingen van 14 oktober gemeentelijke aanplakborden te plaatsen op de traditionele plaatsen.

‘Wij vernamen pas afgelopen zaterdag, bij het neerleggen van de voordrachtakten, dat er geen borden zouden worden geplaatst’, aldus Van Bael.

Gemeentelijke infoborden

‘Er werd zelfs gealludeerd dat er bij de vorige verkiezingen ook geen werden geplaatst en dat we gebruik konden maken van de gemeentelijke infoborden. Het kan toch niet de bedoeling zijn aankondigingen van jeugdfuiven en andere info te gaan overplakken.’

Raadslid Van Bael wees er op dat er bij de federale verkiezingen in 2010 geen borden stonden als protest omdat BHV nog niet was gesplitst. Bij de lokale verkiezingen in 2006 waren er wel nog gemeentelijke aanplakborden.

Volgens burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) zijn de borden vervuilend in de dorpscentra. ‘Bovendien hadden onze werklieden het de voorbije weken al heel druk, zoals je weet’.

Volgens schepen André Van Droogenbroeck (As.Pro) besliste het college nooit om geen borden te plaatsen. ‘Er kwam op het college simpelweg nooit een punt om wél borden te plaatsen’, stelt de schepen.

Michel Vanhaeleweyck (Open VLD) zag ook liever geen borden, maar vindt ‘logistieke problemen’ een magere uitvlucht. ‘Wellicht is het beter toch officiële borden te plaatsen, want ik zie nu vooral veel borden in overtreding staan. Van vele partijen’, zei raadslid Vanhaeleweyck. 

Uiteindelijk stemden veertien raadsleden voor het plaatsen van borden, inbegrepen Open VLD en N-VA.

Geen borden in reserve

Met vier onthoudingen en slechts tien raadsleden van de meerderheid tegen moeten de borden er dus alsnog komen. Het is de vraag of dat snel kan, want volgens schepen Rik De Baerdemaeker (CD&V) zijn de oude borden afgedankt, wegens ‘totaal versleten’.

Er moet eerst een onderhandelingsprocedure worden opgestart om nieuwe borden aan te kopen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio