BEKER VAN BELGIË - Pieter Roesems Sollenbeemd Halle Hélène Rousseaux België

‘We focussen ons op de competitie’ ‘Pas terug met Kerstmis’

Halle -

Zaterdag ontvangt Halle in de Beker van België Zoersel. Coach Pieter Roesems droomt niet meteen van een bekerstunt.

‘Zoersel eindigde vierde in de Liga B en is dus logischerwijze te hoog gegrepen. Bij winst volgt nadien met Lendelede de kampioen van de Liga B. We zullen de Belgische beker nooit winnen en focussen ons dus beter op de competitie.’

‘Zoersel vormt wel een goede generale repetitie om de ploeg nog eens te testen in een officiële match. Onze fans kunnen kennis maken met de nieuwkomers Georges Hegoulov, Cedric Bauverois, Glenn Vanderheyden en Tom Asselman’, aldus Roesems tot besluit.

De Oetingse Hélène Rousseaux veroverde met de nationale ploeg een ticket voor het EK. Lang kon de dochter van Emiel Rousseaux niet vieren, want bij het Poolse Muszynianka moet de international een topper worden.

‘Zondag kraakten we met de groep een flesje champagne, maar deze week mocht ik dan mijn reiskoffer klaarmaken. Volgens de gemaakte planning kom ik pas terug met Kerstmis.’

‘Mijn ploeg start met ambitie. Een nieuwe landstitel vormt de prioriteit, maar ook de Poolse beker staat op het verlanglijstje, terwijl we ook onze wildcard voor de Champions League waard moeten blijken’, besluit Rousseaux.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio