Café-uitbater die schietpartij meldt, later zelf opgepakt

Brussel -

Aan café Le Duplex langs de Antwerpsesteenweg vond dinsdagavond omstreeks 19 uur een bizarre schietpartij plaats.

De politie kreeg plotseling een oproep van de uitbater van het café met de melding dat hij werd beschoten door een bende jongeren voor de deur die amok kwamen zoeken. Volgens de uitbater zou het bovendien niet de eerste keer zijn dat de jongeren heibel kwamen zoeken. De politie nam het zekere voor het onzekere en kwam massaal ter plaatse. Ze stelde meteen een grote veiligheidsperimeter in. Van de jongeren was toen echter al geen sprake meer. Enkel de uitbater stond aan de zaak, die volgens het Brusselse parket vermoedelijk zelfs nog niet geopend was.

‘Op de stoep werden wel kogels en kogelhulzen aangetroffen’, vertelt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket. ‘De wagen van de uitbater was beschadigd door stenen. In totaal werd er een viertal hulzen gevonden op de stoep.’

Toen moest de meest verrassende ontdekking nog volgen. ‘Een ballistiek expert is ter plaatse gegaan en vond achter de toog van het café het wapen terug van de schietpartij. Daarom hebben we de uitbater zelf opgepakt. We weten niet of het zijn wapen is en of hij degene is die het heeft afgevuurd.’ De uitbater werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Of hij al dan niet aangehouden blijft, is nog niet bekend.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio