Politieagenten sporen grote cannabisplantage op

Sint-Jans-Molenbeek -

De lokale politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem/Ganshoren/Koekelberg/Jette) heeft dinsdagnamiddag een vrij grote cannabisplantage ontdekt. De agenten merkten tijdens een gerichte drugscontrole in de Samberstraat twee verdachte mannen op. Die kwamen rond 17 uur uit een loods en gedroegen zich nogal vreemd. Daarop werd besloten om hen te controleren. Ook hun wagen werd aan een controle onderworpen en die leverde al meteen wat verdachts op. In de wagen lagen verschillende telefoons en een hoop cash geld. De agenten besloten om de loods, waar beide mannen uit waren gewandeld, binnenstebuiten te keren.

Ook de woning naast de loods werd gecontroleerd en opnieuw hadden de agenten prijs. In de kelder onder het gebouw werd een aanzienlijke cannabisplantage ontdekt met ongeveer 560 plantjes. Die werden onderhouden met professioneel materiaal zoals een ventilatie- en een afwateringssysteem, en kunstmeststoffen. Alles werd meteen in beslag genomen om het later te vernietigen.

De twee verdachten, beiden van Nederlandse origine, werden opgepakt en ter beschikking van het Brusselse parket gesteld. Het gaat om de 33-jarige M. en de 30-jarige Y. Zij werden gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die moet nog beslissen over hun verdere aanhouding.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio