Turtelboom start strafonderzoek tegen procureur-generaal Liégeois

Turtelboom start strafonderzoek tegen procureur-generaal Liégeois

Foto: wim daneels

ANTWERPEN - Er komt een strafonderzoek tegen Yves Liégeois, de procureur-generaal van Antwerpen. Minister van Justitie Annemie Turtelboom speelt het dossier nog deze week door aan het Hof van Cassatie. Dat schrijft De Tijd woensdag.

Op 1 september raakte bekend dat openbaar aanklager Peter Van Calster een klacht had ingediend tegen zijn eigen grote baas, Yves Liégeois, de procureur-generaal van Antwerpen. In de klacht maakte Van Calster gewag van 'tuchtrechtelijke inbreuken en misdrijven'.

Het kabinet van minister Turtelboom (Open Vld) bevestigt aan De Tijd dat er een strafrechtelijk onderzoek volgt voor valsheid in geschrifte. 'We hebben het dossier dinsdag ontvangen van het parket-generaal van Antwerpen. En we zullen het nog deze week versturen naar de procureur-generaal bij Cassatie, die het dossier tegen de procureur-generaal zal onderzoeken', verduidelijkt Turtelbooms woordvoerster.

'Een schorsing is niet aan de orde.' Het onderzoek naar de aantijgingen kan bovendien enige tijd duren. Het is een behoorlijk logge procedure.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees