Mode

Liz Hurley veroorzaakt commotie met kinderbikini's

Foto: www.elizabethhurley.com

Liz Hurley heeft een bikinilijn ontworpen voor meisjes vanaf acht jaar. De Britse actrice koos logischerwijs voor kindermodellen om de creaties te promoten op haar website, en daar is niet iedereen blij mij.

Volgens veel tegenstanders zijn de bikinicreaties immers te volwassen en nemen de kinderen veel te sexy poses aan. Critici storen zich vooral aan het ontwerp met luipaardprint dat wordt voorgesteld door een schattig blond meisje met haar handen op de heupen.

De 47- jarige Hurley schrijft op haar site dat de bikinicollectie, die de naam ‘Colette’ meekreeg, speciaal ontworpen is voor meisjes die er ouder willen uit zien. Met deze omschrijving lokt ze nog meer kritiek uit...

De Britse kinderbeschermingsorganisatie Kidscape is verontwaardigd. ‘De bikini’s en de uitdagende poses seksualiseren de kinderen’, klinkt het. Oprichtster van het online mamaplatform Netmums staat ook perplex: 'Moeders zullen gechoqueerd zijn als hun dochtertjes zich als een stripster willen kleden. Misschien moet de overheid dit soort ‘mode’ verbieden om te voorkomen dat de seksualisering van kleine meisjes ingeburgerd raakt.’

Een woordvoerder van Hurley begrijpt de heisa niet. ‘We maken al vier jaar badmode voor kinderen. Onze creaties zijn populair in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Bovendien verliezen we zelden klanten omdat hun kinderen dol zijn op de ontwerpen’, klinkt het.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees