Fit & Gezond

Vrouwen zijn 17 jaar van hun leven op dieet

Vrouwen zijn 17 jaar van hun leven op dieet

Foto: shutterstock

Een studie van Diet Chef, producent van dieetmaaltijden, heeft uitgewezen dat vrouwen in totaal zeventien jaar van hun leven op dieet zijn. Het onderzoek toonde ook aan dat de gemiddelde vrouw twee keer per jaar op dieet gaat en telkens bijna vijf kilo afvalt.

Kevin Dorren, oprichter en hoofdkok van Diet Chef, vertelt: 'Beslissen om op dieet te gaan is makkelijk wanneer we weten dat er een speciale gelegenheid aankomt of wanneer we ons onzeker voelen over ons uiterlijk. Toch vraagt het heel wat toewijding om een dieet vol te houden en ook echt gewicht te verliezen.'

Voor meer dan de helft van de vrouwen zijn kleren die niet meer passen een goede reden om hun eetpatroon aan te passen, maar ze geven ook toe dat het moeilijk is om een dieet vol te houden. Minder dan 1 procent van de vrouwen kon zich 12 maanden lang aan de regels van een dieet houden en een derde van de dames hield het minstens 6 maanden per jaar vol.

Uiteindelijk zijn het vooral de liefde voor het eten en het tekort aan wilskracht die ervoor zorgen dat we niet het lichaam hebben waar we van dromen. 35 procent van de vrouwen eet te graag om op dieet te blijven, 33 procent heeft te weinig doorzettingsvermogen en 20 procent vindt gezonde voeding gewoon te duur.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees