Kaaifeesten brengen culturen samen

Geraardsbergen -

De Geraardsbergse Kaaifeesten slaan op zaterdag 22 september een brug naar andere culturen. Tijdens het evenement staan zestien eetstandjes opgesteld die worden uitgebaat door zestien inwoners met allemaal een andere nationaliteit.

‘Een ideale gelegenheid om je buur die van een andere etnische bevolkingsgroep is, te leren kennen’, meent coördinator Jonas Maldrie. ‘Cultuur staat ook synoniem voor lekker eten en vandaar die eetstandjes.’

Maar de Kaaifeesten is meer dan proeven van de wereld. Er is ook dans en wereldmuziek, circus en straatanimatie. En boekenliefhebbers komen aan hun trekken tijdens de boekenverkoop waarbij zes bibliotheken hun afdankertjes aanbieden.

Volgens integratieambtenaar Steff De Vos zijn de Kaaifeesten een ideale ontmoetingsplaats. ‘Dit festival is overigens vrij uniek in Vlaanderen. Daarom komen er dit jaar ook enkele Oost-Vlaamse integratiediensten op bezoek om te zien hoe de Kaaifeesten precies in elkaar zitten.’

Zingen voor klimaat

Tijdens de multiculturele festiviteiten wordt er gezongen voor het klimaat. De Kaaifeesten schakelen zich immers in voor Sing For The Climate, een initiatief van 11.11.11. en Nic Balthazar waarbij op zowat honderd locaties verspreid over Vlaanderen stem wordt gegeven aan de bezorgdheid van de bevolking voor de klimaatproblematiek. Aan jeugdcentrum De Spiraal komt een groot podium en daar gaan koren en muzikanten het op een zingen zetten, zanger Jim Cole zorgt dat ze de goede toon aanhouden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio