Amerikaanse senatoren vragen stopzetting terugtrekking uit Afghanistan

Invloedrijke Amerikaanse senatoren, zoals John McCain, Lindsay Graham en Joe Lieberman, hebben woensdag gevraagd de geleidelijke terugtrekking van de Amerikaanse troepen tegen het einde van 2014 uit Afghanistan stop te zetten. Dat wegens het toenemende aantal aanvallen van Afghaanse militairen op Navo-soldaten.

De drie senatoren menen dat de situatie op het terrein "voldoende verontrustend is om de onmiddellijke opschorting van de terugtrekking van de Amerikaanse troepen te rechtvaardigen".

Ze zeggen "de redenen van de Navo te begrijpen en te respecteren". De verdragsorganisatie besliste dinsdag immers haar gezamenlijke operaties met het Afghaanse leger te beperken.

"We maken ons echter zorgen om de haast waarmee een Afghaans leger en een Afghaanse politiemacht opgericht worden, opdat de Amerikaanse troepen zich volgens de door de regering opgestelde kalender kunnen terugtrekken." Die overhaasting draagt volgens hen bij aan het probleem van de aanvallen van Afghaanse soldaten op coalitietroepen, zo schrijven ze.

"We kunnen het ons niet permitteren te mislukken in Afghanistan", luidt het nog.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees