Vakbonden en directie ArcelorMittal starten sociaal overleg opnieuw op

Vakbonden en directie ArcelorMittal starten sociaal overleg opnieuw op

De fabriek van ArcelorMittal in Luik. Foto: belga

Het sociaal overleg wordt opnieuw opgestart bij ArcelorMittal Luik. Dat is de uitkomst van een verzoeningsvergadering tussen de directie en bonden, onder leiding van een sociaal bemiddelaar, die zopas werd beëindigd. Wanneer er precies verder gepraat wordt, is nog niet duidelijk.

De sociaal bemiddelaar kreeg maandag van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) de opdracht de bonden en directie opnieuw aan het praten krijgen na het mislukken van het sociaal overleg over het sluiten van de warme lijn. De directie dreigde ermee niet meer te investeren in de koude lijn, waardoor 2.000 banen zijn bedreigd.

Het overleg begon omstreeks 09.30 uur en werd om iets na 20 u stopgezet. De directie en de vakbonden vonden een akkoord en zullen de de sociale dialoog opnieuw opstarten.

Er werd donderdag over verschillende punten een overeenkomst gevonden. Zo zal de tweede fase van de procedure-Renault zo snel mogelijk aangevat worden. Het investeringsplan van de directie blijft behouden en er komen opnieuw bestellingen.

Bonden en directie engageerden zich bovendien om het verzoeningsproces niet te belemmeren.
'We gaan opnieuw discussiëren over het akkoord omtrent de methode', verklaarde David Camerini van de christelijke vakbond. 'We willen een mooi industrieel luik en sociaal plan onderhandelen. Onze prioriteit zijn de werknemers.'

Wanneer het sociaal overleg opnieuw wordt opgestart, werd nog niet afgesproken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees